V týdnu od 13. do 17. listopadu se v rumunském městečku Buzau konalo další setkání partnerů zapojených do mezinárodního projektu Erasmus+. Setkání se účastnili dva zástupci z řad našeho pedagogického sboru, Mgr. Markéta Němečková a Mgr. Hana Procházková.
Děti a učitelé z hostitelské školy pro nás připravili velmi pestrý a bohatý program. V průběhu týdne jsme navštívili hlavní město Bukurešť, kde jsme v muzeu přírody zhlédli nejrůznější druhy živočichů ze všech koutů světa a účastnili se několika vědecky zaměřených worskhopů v místní „Casa Experimentos“. Dále jsme navštívili hrad Bran, který je proslulý jako sídlo hraběte Drákuly, a nedaleké městečko Brasov. Muzeum v Buzau nám umožnilo seznámení s významným rumunským cestovatelem Dumitru Danem, který nás vzal s sebou na nevšední cestu kolem světa. Zajímavé byly také návštěvy škol, které nám umožnily porovnat rumunské vzdělávání s tím českým. Měli jsme možnost nahlédnout do hodin v hostitelské škole, ale také v menší vesnické škole,  jež je zapojená do mnoha evropských projektů.
Důležitou součástí setkání bylo představení jednotlivých partnerských zemí a jejich kulturních zvyků a tradic. Nejdůležitějším bodem programu pak bylo středeční odpoledne, kdy se konala hlavní konference, na které děti a učitelé prezentovali své pokusy, kterým se v poslední době ve škole věnovali.

Po nabitém týdnu jsme z Rumunska odjížděly obohaceny nejen o spoustu nových zkušeností a zážitků, ale také o nová přátelství.