Návštěva Stanice přírodovědců se dětem velmi líbila.

Nejdříve jsme navštívili výstavu, kde jsme měli možnost vidět asi 30 druhů žabiček z celého světa – několik druhů pralesniček, včetně nejjedovatějšího druhu Pralesničky dvoubarvé, Parosničku rajskou, Drsnokožku kornatou, Létavku obecnou, Létavku ušatou, Rohatku Cranwellovu, Ropuchu obrovskou a mnohé další.

Díky probíhající výstavě jsme mohli také navštívit terárium, kde bylo mnoho zajímavých druhů zvířat – krokodýl nilský, piraňa, čolek, opičky kosmani, krajty, různé druhy želv a volně se zde pohybovaly ještěrky.

V přilehlém skleníku jsme si prohlédli různé druhy rostlin a měli možnost si za symbolické ceny také některé zde pěstované rostliny odnést.

Na zahradě pak děti poznávaly rostliny, které právě kvetou – modřenec, fialky, tulipány. V altánu zahrady děti posvačily a vyzkoušely různé herní prvky (klouzačka, šlapací lavička, houpačka…).

Na závěr si mohly pohladit poníka, obdivovat klokany, morčátka, papoušky žijící v jedné voliéře s Křepelem kalifornským nebo sovu, která si zrovna pochutnávala na myšce. Návštěva přírodovědné stanice děti obohatila nejen o vědomosti o zvířátkách, ale i o skvělý zážitek…