Se 7. ročníkem jsme se na hodinách francouzštiny učili o jídle. Začali jsme slovní zásobou (ovoce, zelenina, maso, mléčné výrobky, nápoje). Postupovali jsme k jednotkám množství, vše doprovázeli odpovídajícími gramatickými pravidly a nakonec jsme se za tu námahu rozhodli odměnit a zároveň převést všechny znalosti do praxe.
V rámci dlouhodobého projektu si tak žáci měli připravit recept ve francouzštině se všemi náležitostmi (doba přípravy, doba vaření / pečení, soupis ingrediencí, postup) a následně podle svého receptu vybrané jídlo uvařit a přinést na ochutnání spolužákům.
Nabídka byla velice pestrá. Ochutnávali jsme tak srdíčkové sušenky, čokoládové cookies, brownies, tiramisu, ale i domácí makronky. Ze „slaných“ jídel jsme společně poobědvali gnocchi, kuře v cornflakes, biftek s pepřovou omáčkou nebo brynzové taštičky.
Francouzštináři k úkolu přistoupili opravdu zodpovědně, jak můžete vidět i v prezentaci níže.