vykřičník

Vážení rodiče, zákonní zástupci, milé žákyně, milí žáci, tímto článkem pokračujeme v předávání informací ke školnímu roku 2024/2025 tak, aby probíhal úspěšně, klidně, snadno a bezpečně.

Veškeré informace k organizaci školního roku najdete v Průvodci školním rokem –>ZDE<–

O zajímavých aktivitách v každém měsíci se dozvíte ze Školního zpravodaje, který připravují pedagogové i žáci školy společně, na webu je uložen v sekci https://lupacovka.cz/zpravodaj-skoly/

Škola používá školní informační systém Škola online, podrobnosti k mobilní aplikaci systému naleznete zde:

–>Přihlášení do mobilní aplikace pro žáky a rodiče<–

–>Průvodce mobilní aplikací pro žáky a rodiče<–

 

čtvrtek 24. 10. 2024

Slavnostní předání cerifikátů zvoleným žákům do Parlamentu na 1. a na 2. stupni.

pondělí 28. 10. 2024

Státní svátek

úterý 29. 10. 2024

Podzimní prázdniny

středa 30. 10. 2024

Podzimní prázdniny

——————————————————————————————————————-

listopad 2024 – MAPA ŠKOLY

Milí žáci, rodiče, zákonní zástupci,

Cílem naší školy je, aby se děti do školy těšily a cítily se zde bezpečně, učitelé předávali znalosti a vědomosti s chutí a svou práci měli rádi, aby se provozním zaměstnancům ve škole dobře pracovalo a rodiče byli s výběrem školy pro své děti spokojení. Zda se nám to daří a co bychom případně měli změnit, nám musíte říct vy, kteří jste do chodu školy zapojení. Proto jsme si nechali od společnosti Scio připravit dotazník, který vám předkládáme, a prosíme o jeho vyplnění, a to v období 1. 11. 2024 – 30. 11. 2024. Je důležité, aby dotazník vyplnilo co nejvíce z vás, jedině tak získáme relevantní a statisticky objektivní data.

Kdo bude dotazník vyplňovat: rodiče/zákonní zástupci žáků 1. – 9. ročníku, žáci 4. – 9. ročníku (ve škole), všichni zaměstnanci školy.

Výsledky: zveřejníme a budeme vás o nich informovat.

Šetření probíhá elektronickou formou na adrese mapaskoly.cz, přístup do dotazníku vám včas pošleme zprávou do školy online.

Do kdy: Elektronický dotazník prosím vyplňte nejpozději do 30. 11. 2024  Odpověď odešlete tlačítkem „Odeslat dotazník“.

Anonymita: Šetření je připraveno tak, abyste mohli své názory vyjádřit bez obav ze zneužití.

V případě dotazů jsme vám k dispozici. Děkujeme za vaše názory i vaši pomoc.

—————————————————————————————————————————

 

úterý 12. 11. 2024

Návštěvní den rodičů ve výuce, podrobnosti uvedeme –>ZDE<–

 

středa 20. 11. 2024

Pedagogická rada – hodnocení prospěchu a chování za 1. čtvrtletí školního roku 2024/2024

Školská rada – v 16:00 hodin

Rodičovská unie – v 17:00 hodin

Třídní schůzky – konzultační (společné po domluvě s třídním učitelem/učitelkou)

 

čtvrtek 28. 11. 2024

Společenský večer – 111 let ZŠ Lupáčova, 17:00 – 19:00 hodin v budově školy

Připraveno bude mnoho výstav, hudebních, kulturních i sportovních vystoupení našich žáků a pedagogů. Nejen ve školní jídelně bude připraveno občerstvení. Zveme všechny rodiče/zákonné zástupce, žáky současné i bývalé, všechny příznivce školy. Podrobnosti budeme postupně zveřejňovat na webu školy i ve škole.

 

pátek 29. 11. 2024

Volný den (ředitelské volno) – v tento den není v provozu ani školní družina a ani školní jídelna

 

 

 


Zápůjčka ICT techniky pro žáky/žákyně

Pro žáky/žákyně, kteří nemají možnost využívat pro přípravu na výuku a studium doma/ve škole ICT techniku (notebook, tablet) má škola k dispozici dostatek techniky pro zápůjčku na školní rok 2024/2025. V případě potřeby prosíme zákonné zástupce, aby nás kontaktovali na emailu kopecky@lupacovka.cz
—————————————————————————————————————————————————-

Balíček okamžité pomoci Pražana v oblasti školství – již nebude pokračovat, prosíme všechny rodiče, kteří potřebují zajištění obědů pro děti zdarma ve školním roce 2024/2025, aby co nejdříve kontaktovali paní vedoucí školní jídelny pí M. Holou na hola@lupacovka.cz.

——————————————————————————————————————————————————

Úplata za školní družinu

Stanovení úplaty za  zájmové vzdělávání  ve školní družině

Podle § 123, odst. (4) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

stanovuje zřizovatel

ke dni 1. 9. 2024 výši úplaty za zájmové vzdělávání ve školní družině na částku 400 Kč měsíčně.

Výši úplaty za vzdělávání ve školní družině/školním klubu může ředitel snížit nebo od úplaty osvobodit, jestliže

  1. a) účastník nebo jeho zákonný zástupce je příjemcem opakujících se dávek pomoci v hmotné nouzi podle zákona o pomoci v hmotné nouzi,
  2. b) účastníkovi nebo jeho zákonnému zástupci náleží zvýšení příspěvku na péči podle zákona o sociálních službách, nebo
  3. c) účastník svěřený do pěstounské péče má nárok na příspěvek na úhradu potřeb dítěte podle zákona o státní sociální podpoře a tuto skutečnost prokáže řediteli.

S účinností od 1. 9. 2024 dochází k rozšíření možného okruhu osob, které budou mít nárok na osvobození od úplaty. Jedná se o rodiny, které pobírají přídavek na dítě. Tuto skutečnost prokáže zákonný zástupce řediteli/ředitelce školy oznámením o přiznání dávky státní sociální podpory.

 

Úhrada obědů

Balíček okamžité pomoci Pražana v oblasti školství – zatím nebude pokračovat, prosíme všechny rodiče, kteří potřebují zajištění obědů pro děti zdarma ve školním roce 2024/2025, aby co nejdříve kontaktovali paní vedoucí školní jídelny pí M. Holou na hola@lupacovka.cz.